Wilmark Prezentator MC

INTERVIU WILMARK :”IUBEȘTE-ȚI MESERIA CĂ S-O FACI CU PLĂCERE”

Wilmark Rizzo Hernandez, fondator al școlii de dans Wilmark Dance Academy, este un cunoscut dansator latino de origine columbiană, jurat al unor renumite concursuri artistice, dar, totodată se poate distinge prin activitatea să managerială și antreprenorială.

A ajuns în România pentru a studia ingineria, lucru pe care l-a dus la bun sfârșit, dar dorința de a aduce în țară noastră ritmurile latino, a fost cea care i-a determinat actuală ocupație.

În 2008, Wilmark s-a căsătorit cu Ioana, Co-fondator și CEO al Epika Booking Agency – agentie de evenimente si impresariat artistic.

În prezent, cei doi conduc împreună cu succes, o afacere ce îmbină pasiunea cu antreprenoriatul. Tocmai din acest motiv, am fost curioși să aflăm ce se ascunde în spatele acestei poveșți, care sunt secretele succesului și cum îmbină utilul cu plăcutul.

Tradiția noastră cere că, înainte de toate, să va întrebăm care este inspirația voastră în atingerea succesului. Care este sursă care va motivează și va ajută să mergeți mai departe?

Sursă care ne motivează este pasiunea pentru dans, dorința de a transmite bucurie și energie. Inspirația vine din emoție și trăire, din lucrurile simple pe care încercăm să le povestim oamenilor, văzute prin ochii noștrii.

Wilmark Dance Academy este, cu siguranță unul dintre cele mai ample business-uri din acest domeniu de pe piață românească. Cu siguranță, obstacolele și dificultățile nu sunt lipsite din culise. Vrem să știm cum treceți peste ele? Care este rețeta voastră de succes, din acest punct de vedere?

Rețeta succesului este răbdarea și perseverență. Am învățat din cele trăite că doar trecând prin ploaie poți vedea curcubeul.

Wilmark, tu cum vezi piață de business din România, în comparăție cu cea din Columbia?

Nu le pot compară. Piață din Romanaia o cunosc foarte bine, cunosc artiști, impresari și profilul clienților pentru Quality, High Quality and Luxury. Nu pot spune decât că am avut de a face cu oameni serioși. Noi colaborăm cu oameni și clienți pretențioși (cunoscatori) care nu fac rabat, care știu că anumite momente sunt unice în viață, și nu numai că nu vor să dea greș ci să și aibă un eveniment de neuitat.

Ioana, ce calități ale lui Wilmark crezi că sunt cele care l-au ajutat cel mai mult în drumul sau antreprenorial?

Cred că abilitatea de a transpune niște idei frumoase în acțiuni, de a lupta determinat pentru visul lui și de voință de a reuși să se adapteze permanent oricărei situațîi.

Proiectele pe care le aveți în desfășurare cer foarte multă implicare, foarte multă inovație, foarte multă organizare. Care dintre voi este cel îndreptat către creativ și care spre administrativ?

Partea administrativă îi revine Ioanei, care are capacitatea de a planifică și negocia, de a motiva și colabora foarte bine cu partenerii noștri. Cât despre partea creativă, eu (Wilmark) creez conceptele și prefer să mă ocup de imaginea afacerii noastre.

Iar atunci când cele două părți nu pică de comun acord din prima, cum va puneți de acord?

Fiecare dintre noi aduce argumente și inevitabil totul se pune într-o balanță. Experiență ne-a învățat să ne controlăm orgoliile și să putem decide cu maturitate situațiile apărute.

Suntem o echipa!

Wilmark, știm despre ține că ai profesia de inginer. Cum se îmbină această latura a cifrelor exacte cu latura creativă a dansului? Care sunt avantajele acestei ,,duble specializări?’’

Indiferent dacă stăpâneșți tehnică sau nu, consider că la baza artei stau niște reguli foarte stricte, chiar matematice. Trebuie să înțelegi echilibrul că să poți genera un dezechilibru static, sau nu.

De obicei, creez structuri atât în dans cât și în evenimente. Că să pot să fiu consecvent, nimic nu este la voia întâmplării, mai ales când ai de a face cu oameni, trebuie să înțelegi atât omul cât și masă.

Ioana, tu ai o funcție de management în viață profesională. Acasă te implici mai mult în activitățile creative, sau fișele posturilor rămân aceleași?

Activitățile creative se îmbină perfect cu funcția de management. Familia este foarte importantă și atmosfera de aici se transpune și în viață profesională. E nevoie de creativitate în ambele situațîi. Copiii se plictisesc foarte repede și e nevoie să inventezi diverse jocuri pentru a le dezvoltă personalitatea. Recunosc că e o plăcere să mă simt copil alături de ei.

În ce proporție reușiți să separați viață personală de cea profesională?

Am decis împreună să nu amestecăm problemele profesionale cu viață personală…o decizie foarte bună, aș spune eu. Și chiar dacă există între noi păreri diferite, să nu adormim niciodată supărați unul pe celălalt.

Au fost momente în care una dintre ele a intervenit peste cealaltă mai mult decât ar fi fost cazul?

La început, era și normal. Apoi am descoperit împreună cheia unei vieți de familie liniștită: comunicarea.

Ce recomandați cuplurilor care lucrează în același loc? Ce trebuie să facă pentru că problemele de la muncă să nu intervină în viață personală și invers?

Nu suntem noi în măsură să dăm sfaturi, dar va putem împărtăși din experiență noastră. E bine că fiecare lucru să-și ocupe locul.

În final, va rugăm să ne lăsăți un gând, o propoziție (sau mai multe), care să rămână pe Portal Management, că o mică sursă de inspirație pentru ceilalți antreprenori.

Iubește-ți meseria că s-o faci cu plăcere!

Fii consecvent!

Ideile sunt foarte importante dar trebuie să le pui și în aplicare.

Interviul a fost  realizat de Claudia Carabă și se poate citi pe site: www.portalmanagement.ro

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *