STILURI DE DANS

Stiluri de dans

CE STIL DE DANS POTI INVATA LA O SCOALA DE DANS?

Dansatori de bachata

BACHATA

Bachata este un dans în pereche, un dans intim și senzual, format din patru pași la bază, care se execută într-un cadru deschis sau închis. Dansul se începe față în față și se dansează folosindu-ne întotdeauna de șolduri.

Dar știi câte stiluri există și cum se caracterizează fiecare?

Citeste mai mult…

 

SALSA

Când ne gândim la Caraibe sau la Tropice, primul lucru care ne vine în minte este, fără îndoială, dansul, și în special salsa. Acest dans este unul dintre cele mai complete și mai frumoase, mulți oameni fiind dedicați practicării sale profesionale.De la salsa brava la salsa romantică există multe moduri de a te manifestă prin salsa. În general este cel mai ritmat dans , care are o posibilitate infinită de combinații, plin elegantă și nebunie. Avantajul dansurilor latino este că tu ești propriul  coregraf al momentului.

Te-ai întrebat adesea cum să dansezi salsa cu stil?

Citeste mai mult…

 

Astăzi îți vom oferi câteva sfaturi bune.

Salsa este un dans care necesită coordonare și memorie la început pentru a ști cum să te miști. Este un exercițiu fizic excelent, deoarece trebuie să pună în acțiune toate părțile anatomiei noastre.

Pentru a dansa bine salsa, deoarece este solicitant, ia în considerare următoarele sfaturi generale sau trucuri:

Salsa în perechi, în grupuri sau individual: înainte de a începe dansul, este necesar să știm ce tip de salsa vom dansa.

Există dansuri în perechi care necesită o coordonare enormă sau avem dansuri de grup sau individuale, concepute pentru cei care abia încep sau nu sunt foarte experți.

Salsa are pașii săi de bază care sunt alcătuiti dintr-o succesiune scurtă. Această secvență constă din trei pași care sunt efectuați în 4/4  timp, acentele sunt variabile și de aici îți poți alege, pentru că exită o sumedenie de stiluri de salsa.

Fiți conștienți de ritm și sincronizare: când ne întrebăm cum să dansăm salsa cu stil, trebuie să luăm întotdeauna în considerare ritmul și sincronizarea, precum și viteză. Există un tip de dans care necesită multă viteză, deși asta depinde de nivelul nostru de experiență. Cel mai important lucru este să știm că mișcarea cere întotdeauna că șoldurile să fie protagoniștii.

Poți dansa salsa Individual, în perechi sau în grup , este important să învățăm să fim empatici cu partenerul, modul în care se mișcă, dar și viteză. Depinde doar de voi dacă puteți performa mai bine pe ringul de dans.

Tipuri de salsa :

Salsa Salsa cubaneză (Salsa Cubana) este un dans informal și liber, care se dansează într-un cerc imaginar,  cu mâinile legate aproape tot timpul, formând mișcări grațioase și piruete.

Salsa în linie sau în stilul Los Angeles, Salsa LA se numește așa tocmai pentru că întregul dans are loc pe o linie dreaptă imaginară. Este un dans mai structurat decât cel cubanez și este utilizat pe scară largă pentru expoziții și concursuri, deoarece permite aprecierea mai bună a mișcărilor.

Salsa en Rueda sau Rueda de Casino, formată de un grup de oameni care formează un cerc mare în timp ce dansează salsa cubaneză și urmează pașîi pe care o persoană îi marchează, făcând schimb de partenere în timp ce dansează. Salsa New York diferă de LA doar prin faptul că dansatorul începe dansul pe al doilea ritm al ritmului în loc de primul, adică dacă sunt opt în total, stilul New York începe de la numărul 2. Este foarte asemănător cu dansul mambo care este foarte elegant.

Salsa Columbiană sau Salsa Cali diferă de restul prin faptul că mișcările cu picioarele și șoldurile sunt foarte rapide și se pot efectua și acrobații. Se mai numește și Salsa caleña.

 Salsa portoricană este, de asemenea, marcată pe al doilea ritm al ritmului, la fel că stilul New York, și este dansată în linie. Este un stil mai lent și mai puțin exploziv decât New York sau Los Angeles, însă foarte elegant.

Salsa Miami este un tip de salsa mult mai relaxat și mult mai senzual, în care dansatorii nu încetează să se răsucească și să se îmbrățișeze. Există la fel de multe cursuri de salsa pe cât locurile în care se dansează, întrucât este un dans plin de evoluție, distracție și farmec. Dar salsa este, de asemenea, un sport foarte complet, în care sistemul cardio-ul este muncit din greu.

Salsa este un stil de viata dar  hobby foarte distractiv.

Stiluri de dans
Stiluri de dans

KIZOMBA

Provine inițial din Angola. Nu este un stil latino dar a devenit cunoscut prin această comunitate. Kizomba poate combina elemente ale altor stiluri de dans cu ritmul și mișcarea dansului african.

 Este cu siguranță este cel mai intim dans, iar complexitatea acestuia este determinate de gradul de empatia sau conexiune între parteneri de dans. Muzica dă un aport deosebit acestui dans, vorbind de muzică Africană tradițională, dar cu influențe modern. Probabil nu ți se vă părea nimic spectaculos să vezi perechi care par că se plimbă pur și simplu pe ringul de dans, însă trăirea interioară a acestor cupluri este sublimă.Kizomba se dansează mai mult cu inima, decât cu corpul.

Citeste mai mult…

 

 

 Pași de bază

În kizomba există mai mulți pași de bază, fiecare cu propriul ritm. De asemenea, există o varietate de combinații care determină dansatorii să se abată temporar de la pașii de bază. Provocarea dansului kizomba este să păstreze pașii liderului sincronizați.

 Kizomba este în 4/4 – ceea ce înseamnă că sunt 4 bătăi marcate în fiecare măsură. Cel mai mare ciclu de muzică este calculat în jurul a 4 cicluri de bară – adică fiecare bară este alcătuită din patru bătăi, deci atunci când trec 4 dintre aceste bare, vor fi trecut 16 bătăi.

 Pasul de bază – variația A

Two step (literalmente „doi pași”) dintr-o parte în altă. Începeți cu liderul pe piciorul stâng și următorul pe piciorul drept. Liderul face un pas în lateral cu piciorul stâng, apoi aduce piciorul drept lângă piciorul stâng cu o atingere (nu pune greutate pe piciorul drept). Liderul face apoi un pas spre dreapta cu piciorul drept și aduce piciorul stâng lângă piciorul drept cu o atingere la sol. Acest tipar continuă apoi tot dansul. Fiecare model ia o măsură pentru a finaliza – cu un pas sau atingeți fiecare bătăi. Adeptul îl oglindește pe lider cu piciorul opus.

 Pasul de bază – variația B

Acest pas arată exact cât de complicate sunt etapele de bază ale kizomba în comparație cu alte dansuri sociale.

La prima vedere, pasul este destul de simplu: liderul începe făcând un pas înainte cu piciorul stâng, apoi face un pas (în poziție sau înainte) cu piciorul drept, lăsând greutatea pe el și, în cele din urmă, atinge solul cu piciorul drept fără să pună greutate pe el. Acum, pentru a două jumătate a pasului, liderul face din nou un pas cu piciorul stâng, repetând tiparul, dar de dată această în ordinea opusă. Deci, modelul constă din trei pași în fiecare direcție.

Fiecare grupare în trei pași începe întotdeauna cu același picior, pentru lider piciorul stâng. Adeptul reflectă liderul cu piciorul opus, adică piciorul drept.

Fiecare pas și atingere are loc în momentul unei bătăi, prin urmare întregul model format din 6 pași (3 înainte și 3 în ordinea opusă) durează 6 bătăi.

 Acum lucrurile se complică. În kizomba există 4 bătăi în fiecare măsură, deci cele 6 bătăi nu îndeplinesc 2 măsuri. Adică, dacă începeți acest model pe primul impuls, veți termină la 6 și nu la 8. Când faceți din nou un pas după finalizarea unui ciclu al modelului, pulsul vă fi 7 și nu 1. Trebuie să repetați modelul de 6 pași de 4 ori înainte de a se termină pe beat 8. Complexitatea acestui lucru poate deruta dansatorii, deci este foarte important să fii conștient de beat și beat. Înainte de a modifică variația pasului, finalizați un ciclu complet (4 repetări) al Variației B. Sau puteți utiliza pași mai complexi (cha-cha etc.) pentru a schimbă modelele în timpul unui ciclu.

DANS ONLINE

Vom începe cu punctele pozitive ale cursurilor de dans pe care le puteți găsi pe Internet. Există câteva aspecte interesante, precum cele pe care le descoperim aici:

Flexibilitate în timp: poți face cursul de dans oricând îți vine, ori de câte ori ai timp liber și îți vine să dansezi.

Veți învăța oriunde: nu contează unde vă aflați, deoarece aceste clase sunt răspândite pe internet, prin urmare, nu există limite geografice!

Încercați diferite stiluri de dans: puteți încerca și stiluri diferite, precum și profesori diferiți și metodologii variate.

Citeste mai mult…

Economii economice: desigur, un alt avantaj al cursurilor de dans online este acela că vă permit să economisiți o sumă mare de bani deoarece sunt mai ieftine sau, chiar, veți găsi opțiuni gratuite.

În acest program vei găsi videoclipuri cu mișcări foarte bine explicate, de 12-35 de minute, în funcție de starea pe care o ai.

Sunt perfecte pentru o zi în care te simți plin de energie, dar si pentru zilele în care nu te simți motivat dar totuși nu vrei să pierzi ritmul.

Nu uita să începi de fiecare dată cu încălzirea pe care o găsești la începutul cursului!

Cumperi o singură dată și beneficiezi de el oricând vrei.

Stiluri de dans
Stiluri de dans

VALSUL MIRILOR

Sau așa zis Valsul mirilor, este primul dans cu care perechea de proaspati căsătoriți se prezintă în societate.

Este momentul de referință la fiecare nuntă, că regulă nu se începe petrecerea până când tinerii căsătoriți s-au prezentat dansând. Stiluri de dans 

Citeste mai mult…

Varianta clasică și încă folositat este vals însă în zilele noastre acest moment a luat diverse forme de la abordare a oricărui stil de dans până la introducerea în coregrafie a membri familiei, prietenilor sau dansatori profesioniști.

înainte să ne contactezi, discuta cu partenerul tău de viață, gândiți-va ce muzică doriți și ce fel de moment vreți la nuntă voastră; ulterior va puteți sfătui cu coregraful  însă este important să fiți relaxați, nu va faceți griji dacă nu știiti să dansați, un coregraf profesionist o să știe să va pună în valoare!