cursuri de dans Bucurest, Scoala de dans Bucuresti, Wilmark Dance Academy

Arta de a spune o poveste prin coregrafie

Arta de a spune o poveste prin coregrafie si dans 

Dansurile sunt coregrafiate pentru a expune tehnică, a ne distra, a exprima o idee, a șoca, a afișa forme sau un motiv – printre multe alte motive, în funcție de intenția artistică. Cel mai adesea, coregrafii își propun să combine mai multe obiective.
Unele piese sunt create cu scopul de a spune o poveste prin coregrafie: un eveniment adevărat care a avut loc în istorie sau o reprezentare a unei experiențe umane comune, sau a unui eveniment unic.

Inspirația

Inspirația poate veni de oriunde, atunci când spui o poveste prin coregrafie si dans : cărți, televiziune, istorie, artă, peisaje, precum și piese de dans pe care le-ați văzut, mișcarea propriilor dansatori sau poate chiar din spațiul în care veți interpreta.

Cercetarea

Dacă doriți cu adevărat să intrați într-o poveste, astfel încât să puteți direcționa în mod eficient mișcarea și emoția dansatorilor, este vital să faceți cât mai multe cercetări cu privire la eveniment.
Succesul povestirii unei povești prin dans rezidă la fel de mult în expresiile lor, în prezentarea mișcării și în modul în care se relaționează pe scenă.
A spune o poveste prin coregrafie si dans implică cercetarea emoțiilor pe care le provoacă, implică o investiție a propriilor emoții și un echilibru conștient între a oferi și a primi.

Alegerea muzicii

Majoritatea ideilor pot fi întărite cu muzică care evocă emoția pe care dorim să o înfățișam, atunci când vrem a spune o poveste prin coregrafie si dans .
Este important să găsești tonuri și melodii care să te facă să simți cum vrei să simtă publicul.
Scopul este că muzica și mișcarea să lucreze împreună pentru a produce o temă, o emoție, o stare.
Alegerea muzicii potrivite trezesc în mintea, trupul și sufletul celor ce privesc, amintiri – care produc fie bucurie, fie nostalgie, fie dorință.
Sunetul este unul din cele mai importante instrumente atunci când dorim a spune o poveste prin coregrafie .

Intentia 

Este esențial să stabiliți o intenție pentru piesa dvs. și un obiectiv pentru modul în care doriți că piesa dvs. să ajungă la public.
Poate că povestea ta este liniară și vrei că publicul să o înțeleagă că atare sau poate că este mai abstract.
Când faceți coregrafii, asigurați-vă că ceea ce creați nu este aleatoriu, este stabilit cu o intenție clară și asumată.
Construcția unei coregrafii poate fi abordată în multe moduri , însă ce este important este să rețineți că această hartă a poveștii ar trebui să rămână flexibilă atunci când intrați în studio și lucrați. Succesul coregrafiei ține întotdeauna de deschiderea la schimbare și adaptare.

Cum iți antrenezi dansatorii

Fii cât mai specific cu dansatorii tăi.
Succesul povestirii unei povești prin coregrafie si dans rezidă la fel de mult în expresiile lor, în prezentarea mișcării și în modul în care se relaționează cu ceilalți dansatori din piesă, că și în mișcarea în sine.
Împărtășiți-le dansatorilor dvs. intenția piesei și ce emoție ar trebui să atingă atunci când o dansează. Puteți utiliza o sesiune de improvizație ghidată (potențial cu ochii închiși) pentru a ajuta la stabilirea scenei: Ce ar auzi ei în acest moment? Ce ar vedea ei? În ce mod i-ar atinge acest dans ? Puneți-i să se imagineze în această formulă pe scenă folosindu-se de toate simțurile.

Alegerea costumelor

Alegerea se bazează de cele mai multe ori pe utilizarea culorilor specifice pentru a separa diferitele personaje dintr-o coregrafie.
Alegerea costumelor pentru a spune o poveste prin coregrafie si dans, ține de foarte multe aspecte , în funcție de stil , de perioadă și de creativitatea.

https://www.wilmark.ro/spectacole-tematice/

Alegerea titlului

Titlul coregrafiei nu trebuie trecut cu vederea atunci când vine vorba de a spune o poveste prin coregrafie, deoarece este prima impresie pe care o vă avea publicul tău despre coregrafia ta.
Cel mai adesea, titlul unei coregrafii , vă oferi un indiciu subtil despre poveste și ceea ce urmează să se întâmple pe scenă prin dans.
Titlul reprezintă hrana cu lingurița mică a unui desert savuros.
A spune o poveste prin coregrafie si dans este o artă!

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *