SALSA

Bucuresti
Caut cursuri de dans bucuresti Scoala de dans bucuresti

Ce este salsa?

Salsa este un amestec de ritmuri de origine latina si afro-caraibiana.

Cuvantul “Salsa” literalmente înseamnă sos si indica amestecul de ingrediente diferite pentru a obține un gust nou, bogat.

Salsa isi gaseste radacinile in Cuba, unde ritmurile africane aduse de sclavi au fost impletite cu diferite forme de muzica populara spaniolă. Salsa s-a dezvoltat în New York-ul anilor ’70, prin creșterea rapidă a populatiei sale latino. De acolo s-a raspandit in Cuba si Puerto Rico, unde a continuat dezvoltarea, producand probabil cei mai buni muzicieni și dansatori de salsa din lume. Aceasta a inițiat un schimb cultural în 2 direcți: Caraibe si Statele Unite ale Americii.

cursuri de dans Bucuresti, Scoala de dans Bucuresti, Wilmark Dance Academy

Cum Dansam Salsa?

De obicei este dansat in doi, iar barbatul conduce si dirijeaza miscarile partenerei. Ca dinamica, miscarile picioarelor sunt mai lente decat miscarile bratelor.

Din punct de vedere tehnic, Salsa se danseaza in 8 timpi, insa in realitate se calca doar 6 pasi, 2 fiind pauze. Ritmul muzical este de 4/4, avand 160-220 batai pe minut iar ritmul de baza este Quick, Quick, Slow (trei pasi dansati pe 4 timpi).

 

Începeți Azi:

Începeți-vă călătoria în lumea pasiunii și a senzualității cu lecțiile noastre de Bachata Sensual. Luați legătura cu noi astăzi pentru a afla mai multe și pentru a vă înscrie în cursurile noastre.
Cat costa si cum plătesc?

Prima Școală de Salsa din Romania

În 1995, s-a deschis un nou capitol în lumea dansului în România: Wilmark a fost primul care a contribuit la acest moment istoric. În acea perioadă, el a debutat ca instructor de salsa la prima discoteca latino „SALSA YOU AND ME ”  și-a consolidat experiența participând la congrese de salsa din Elveția, Germania și Italia. În 1998, a inaugurat cu mândrie primul centru de dansuri latino-americane tradiționale, sub numele „DANSEAZĂ CU MINE,” inspirat de filmul „Dance with me.”

Cursurile aveau loc în Salon Q, un loc emblematic care a jucat un rol crucial în popularizarea dansului latino în România. Fără a renunța la visul său de a împărtăși pasiunea pentru salsa cu toți românii, Wilmark a primit sprijinul ambasadelor latino-americane și al Ministerului Culturii. Astfel, în 2004, a lansat oficial „Academia de Băile Latinoamericane” în București, sub deviza „La Salsa cambiara tu vida!”

Wilmark Prezentator MC
Cuba in Romania Bucurest, Scoala de dans Bucuresti, Wilmark Dance Academy

TIPURI DE SALSA

Fiecare tara latină are propriul stil de salsa, definit ca “singura, corectă și adevărata” formă de salsa. În prezent există șapte școli de salsa majore sau stiluri: doua dintre acestea sunt in Caraibe (Cuba si Puerto Rico), doua în centrul / sudul Americii (Costa Rica si Columbia) si trei in statele New York, Los Angeles si Miami (Urban). Londra este în curs de dezvoltare a ceea ce ei numesc “Style Londra”.