75369097_2522856567960736_1042244122989035520_o

„Inca 1.000.000 de oameni fericiti”

Invitat : Wilmark Rizzo Hernandez

Timp de citire : 3:30 minute

Wilmark Rizzo Hernandez este președintele Asociației Romane de Dans, organizator al festivalului Romania Salsa Week  și fondatorul școlii de dans Wilmark Dance Academy https://dance-academy.ro/ , prezentator și creator de concepte în sfera divertismentului. 

O bogată experiență în domeniul divertismentului îl recomandă că fiind unul dintre cei mai îndrăgiți artiști care aduce prin prezența sa carismă și energie debordantă.

Puțini știu că Wilmark este omul care a înființat prima platformă de dansuri online din România, că pasiunile lui îl conduc mereu spre drumuri care deschid porți noi…un deschizător de drumuri, un inițiator și un ghid în compania căruia te simți excelent. Odată ce intri în lumea lui, perceptia ta despre viață se schimbă și începi să te bucuri cu adevărat de toate lucrurile pe care le-ai realizat, devii conștient de cine ești și care care sunt lucrurile care contează pentru sufletul tău.  

Ce se întâmplă în mintea și corpul unui artist atunci când este pe scenă?

În cazul meu, în clipa în care am pășit pe scenă , adică în momentul în care sunt în contact cu publicul, cred că se anulează orice fel de gândire, orice ar fi fost în trecut. Pentru mine este că și cum aș pașii în altă lume!

Dacă cu câteva minute înainte de intrarea pe scenă exista emoție, exista frică , existau o serie de scenarii despre ce s-ar putea întâmplă pe scenă sau cum vor decurge lucrurile, acestea toate dispar în acel moment.

Când intru pe scenă îmi asum rolul de artist, știu ce trebuie să fac și atunci , pentru mine, acela este un moment de bucurie, de satisfacție, de cum ne împrietenim, cum ne simțim bine și ne distrăm împreună. 

În mintea mea e bucurie și foarte multă dragoste !

https://www.wilmark.ro/

Ai ales cariera artistică ! Ce calități consideri că ai dezvoltat urmând aceasta cale ?

Cred că empatia este unul din lucruri și tot ce înseamnă estetic, de la esteticul auditiv la esteticul visual, la esteticul contextual, pentru că per ansamblu totul trebuie să aibe un concept.

Una din calitățile pe care le-am dezvoltat cred că este și capacitatea de a crea concepte.

Care este super Puterea ta ?

Super puterea mea? Carisma !

De ce un festival de dansuri latino ? De ce ai considerat că acest lucru este important ?

Nu foarte multă lume conștientizează valoarea unui festival. Pentru mine, un festival, are că principal scop reuniunea comunității, a tuturor oamenilor care sunt preocupați de acest domeniu. Pe noi ne preocupă dansul latin și atunci când merg la un festival de dans, merg să obțîn niște informații.  Merg să mă distrez, să-mi revăd prietenii , dar nu ne dăm seama că în acesta întălnire socială faci schimb de informații: afli cum se mai dansează la Cluj sau care sunt noile tendințe în cluburile de dans din București , sau ce figuri noi de dans se mai învață în Iași, vezi competiții , vezi nivelul concursurilor, revezi instructorii, cum au evoluat și practic sunt livrate foarte multe informații, dar pe care le obții într-un mod distractiv.

Scopul principal al unui festival de dans este acesta : să fim împreună, toți iubitorii de muzică latino-americană, că să putem evolua, ca și comunitate.

https://salsaweek.ro/

Simți că ai o responsabilitate în momentul în care lansezi o informație în spațiul public? Care este aceea ?

Da , sigur! Depinde de ce fel de informație lansezi. Sunt  mai multe direcții în care se poate duce o informație lansată.

Dacă e vorba de o informație personală și la asta mă gândesc , desi sunt un om care mă consider deschis și nu am ce ascunde, dar mă gândesc la copii, la oamenii defavorizați, la a fi politically correct , chiar daca uneori acest lucru este dus la extrem.

Da, consider că am o responsabilitate și sunt atent la foarte multe lucruri când lansez o informație.

Cine ești tu atunci când nu te vede nimeni, dincolo de lumina reflectoarelor și a rețelelor de socializare ?

Cine ești tu Scooby Doo ?  Eu sunt un copil !

Ce sfat ai transmite , în trecut , puștiului Wilmark ?

Cred că …să nu mă opresc niciodată din a visa ! Să am mereu încredere în mine !

Revenind la prezent , care este cea mai importantă lecție a prezentului ?

Să-l trăiești ! Din prezent învățam! Dacă ai prezentul, ai și trecutul și viitorul ! Să trăiești prezentul așa cum vine !

Ce ai păstrat în mod conștient de la părinții tăi ?

Și bune și rele. De la mama , amabilitatea și recunoștința, iar de la tata cum să abordez problemele și cum să găsesc rezolvări atunci când totul este sumbru.

Cum ar trebui să sune titlul unei știri despre tine?

Titlul unei știri ? Hm …Încă 1.000.000 de oameni fericiți !

Interviu : Diana Călin

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *